BOUWBESLUIT CATASTROFAAL VOOR HOND

19 november 2012
Dat blijkt uit informatie van het minister van Wonen en Rijksdienst. Gebruikers van het Bouwbesluit kunnen fouten melden bij een speciaal meldpunt. Het ministerie stuurde vorige week een overzicht.
Een van de meldingen ging over openbare verlichting. Door het nieuwe Bouwbesluit hoefden niet alle lantaarnpalen geaard te worden. Het ministerie paste de fout aan en zag de gevaren ook in: “Denk bijvoorbeeld aan een hond die tegen een lantaarn plast en wordt geëlektrocuteerd (wat werkelijk gebeurde).”


MELDINGEN BOUWBESLUIT 2012

12 november 2012
Sinds de invoering van het nieuwe bouwbesluit zijn er bij het ministerie van wonen 90 klachten binnengekomen. Per 1 januari 2013 zal een aantal van de meldingen worden verwerkt in een aanvullend bouwbesluit. De volledige lijst van klachten en meldingen is hier te lezen.


BENAMINGEN VAN DIEREN IN DE BOUW

4 oktober 2012
Iedereen heeft het liedje: "Er zat een aapje op een stokje, achter moeders keukendeur", wel eens gehoord. Wat weinig mensen echter weten is dat een de term "aap op stok" vroeger ook voor een met de hand bediende heistelling werd gebruikt, waarbij het heiblok als een "aap" op en neer danste. Lees verder >>


BELANGRIJKE WIJZIGING VERBOUWEISEN

2 oktober 2012
Het nieuwe bouwbesluit is per 1 april 2012 ingegaan. Met de start van de nieuwe regelgeving zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd. Eén van de meest opvallende zijn de verbouweisen voor bestaande gebouwen. Waar in het oude bouwbesluit uitgegaan werd van de eisen voor nieuwbouw, is de huidige regelgeving gebaseerd op het 'rechtens verkregen niveau', het niveau dat ten tijde van de bouw gold. De nieuwe wijziging is een aanzienlijke stimulans voor herbestemming. De bestaande woningvoorraad en leegstaande kantoren kunnen makkelijker worden aangepast zonder dat het project stukloopt op voorschriften die niet reëel of betaalbaar zijn.


NIEUWE WEBSITE

29 september 2012
Welkom op de nieuwe website van rikselij.nl. De afgelopen weken is hard gewerkt aan het opzetten van onze nieuwe website. We zijn inmiddels ook te volgen op de diverse social media. Het resultaat mag er zijn!